Onze praktijk heeft momenteel tijdelijk een cliëntenstop, om onze kwaliteit van zorg te kunnen bewaken en waarborgen. Meer informatie.

Cursus Diabetische Voetzorg

Wereldwijd hebben 400 miljoen mensen diabetes, een aandoening waarbij er een te grote dosis glucose aanwezig is in het bloed.
De cijfers van nu laten zien dat 1 op de 12 Belgen Diabetes heeft. Volgens voorspellingen zal dit minstens oplopen 1 op de 10 volwassen Belgen in 2030. (Bron diabetes liga)

In Nederland zijn ruim 1,2 miljoen mensen met diabetes en elke week komen daar 1.200 bij! (bron Diabetes fonds).

Het ziektebeeld diabetes is complex. Minstens de helft van de mensen met diabetes krijgt vroeg of laat te maken met bijkomende lichamelijke gevolgen, complicaties. (bron diabetes fonds).

Gedurende deze workshop gaan we in op de risico’s van een diabetische voet, adviezen over leefregels en het classificeren in Simms en Zorgprofielen en zullen we werken met casuïstieken uit de pedicuren praktijk.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:
Het begrip diabetes mellitus, – type 1, type 2, Pre diabetes en Zwangerschap diabetes – vroege en late complicaties bij diabetes zoals en het herkennen en ontstaan van o.a. een diabetes voet ulcus of een Charcot voet – de diabetische voet – schoeisel en preventie – de anamnese – cliëntgerichte aanpak – doorverwijzen naar andere disciplines.

Tijdens het praktijkgedeelte leert u een gericht voet en beenonderzoek te doen, waarbij o.a. de Dopler aan bod komt.

De cursus is van 10 uur tot 16 uur.

Kosten: 125 euro

Na bevestiging van inschrijving is restitutie van het inschrijfgeld niet mogelijk.