Onze praktijk heeft momenteel tijdelijke een cliëntenstop, om onze kwaliteit van zorg te kunnen bewaken en waarborgen. Meer informatie.

De antidruk-techniek is een behandeling die wordt toegepast als een tijdelijke therapie. Ik kan dit toe passen om pijnklachten direct te verminderen of om een wond drukvrij te leggen. Het doel hiervan is in de meeste gevallen pijnvermindering. Hierdoor krijgt de pijnlijke plek rust en hersteld beter en kunt u ook zoveel mogelijk pijnvrij lopen.

Bij pijnlijke drukpunten kun je denken aan bv. eeltvorming, likdoorns, een ingegroeide nagel of een hallux valgus.
Pijn kan ontstaan van binnenuit maar ook van buitenaf. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een ontsteking. Een voorbeeld hiervan is een mortonse neuralgie, een slijmbeursontsteking of een hielspoor.

Pijn die van buitenaf veroorzaakt wordt komt meestal van de schoenen. Dit wordt dan ook grondig bekeken voordat ik deze therapie zal toepassen.
Het materiaal waarmee ik werk is hypo-allergeen en kan op bijna alle delen van de voet worden aangebracht. Het zal altijd een , met de hand, op maat gemaakte techniek zijn. Voor ik daadwerkelijk het antidruk-materiaal aanbreng zal ik eerst een beschermlaag aanbrengen op uw huid. Op deze manier voorkom ik iedere vorm van irritatie op uw huid. Ik gebruik voor deze toepassing diverse soorten vilt. Het mag maximaal 2 weken blijven zitten en u gaat altijd naar huis met een beschrijving over de bij u toegepaste techniek.

Het antidruk-middel (vilt) kan bijvoorbeeld ook in de schoen worden gebruikt als plaatselijke aanpassing. Na het drukvrij leggen wordt er altijd bekeken hoe de oorzaak hiervan verholpen kan worden. Dit wordt altijd in het behandelplan met u besproken. Soms betekent dit dat ik een orthese moet maken of u door moet sturen naar een podotherapeut of specialist.

Indien u na een behandeling met antidruk-materialen naar huis gaat krijgt u altijd een folder mee met uitleg en tips gericht op uw behandeling.

Voor een afspraak kunt u contact met ons opnemen of bellen naar 0495-531422.