Onze praktijk heeft momenteel tijdelijk een cliëntenstop, om onze kwaliteit van zorg te kunnen bewaken en waarborgen. Meer informatie.

IBX is een Nieuw & Revolutionair tweedelig systeem dat dient om beschadigde nagels te herstellen en om natuurlijke nagels sterker te maken.
IBX kan onder alle afweekbare gelproducten gebruikt worden om de natuurlijke nagel te beschermen. IBX kan ook gebruikt worden om natuurlijke nagels sterker te maken waardoor ook van nature zwakke nagels lang kunnen worden zonder een kunstmatige nagel aan te brengen!

IBX is enig in zijn soort! Dit doordringende en versterkende systeem werkt binnen in de nagel in plaats van er bovenop. IBX wordt uitgehard met LED of UV licht en vormt in de bovenste lagen van de nagel een netwerk, dat deze lagen aan elkaar verbindt.
Het resultaat is een steviger en flexibele nagel. Een nagel die lang kan worden zonder een toplaag aan te brengen, maar ook beschermd is tegen de mogelijk schadelijke gevolgen van het regelmatig verwijderen van gel.

Wat is IBX?

IBX is een nieuw en revolutionair nagelproduct.

De tot nu toe bekende producten zoals lak, gel en acryl vormen een laag OP de nagel. IBX daarentegen dringt door IN de nagel. Daardoor versterkt IBX de nagel zélf. Er is geen enkel ander product op de markt, dat daartoe in staat is.

Wat heeft U aan IBX?

IBX biedt tot nog toe ongekende mogelijkheden.

Het kan beschadigingen in nagels herstellen, zwakke nagels verstevigen en kwetsbare nagels beschermen. Nagels, die altijd snel afbraken of lelijk werden, kunnen nu prachtig lang worden. Nagels, waarop soak-off gel niet lang goed bleef zitten, hebben daar met IBX geen probleem meer mee. Gespleten nagels worden weer één geheel. Nagels, die scheuren of afbrokkelen worden sterk en gezond. Kwetsbare nagels, die uitdrogen door het regelmatig verwijderen van soak-off gels worden weer sterk, waardoor je gel zonder zorgen kan dragen.

Voor wie is IBX geschikt?

IBX is geschikt voor vrouwen én mannen, die mooie, lange natuurlijke nagels willen hebben, maar voor wie dat niet mogelijk was ten gevolge van een ongeluk, een beschadiging in de matrix of een natuurlijke zwakte. IBX herstelt en verstevigt de natuurlijke nagel en het is kleurloos en dus onzichtbaar.

IBX is ook geschikt voor wie graag regelmatig of altijd soak-off gel gebruikt, maar daar een probleem mee heeft, omdat de nagels beschadigd of kwetsbaar zijn. IBX herstelt en verstevigt de nagel waardoor de soak-off gel beter blijft zitten en IBX beschermt kwetsbare nagels tegen eventuele gevolgen van het regelmatig verwijderen van soak-off gel.

Hoe werkt IBX?

De nagelplaat bestaat uit een groot aantal lagen dode huidcellen, die het eiwit keratine bevatten. Het is de keratine die de nagel hard maakt. De cellen van de nagelplaat vormen niet één aaneengesloten geheel, maar er zitten holtes tussen. De nagelplaat heeft dus een sponsachtige structuur, een netwerk van keratine met open ruimtes ertussen. IBX dringt eerst door in deze holtes en wordt daarna uitgehard. Bij het uitharden vormt IBX een tweede sponsachtige structuur, die verweven is met de nagelplaat. IBX hecht daarbij alleen aan zichzelf, niet aan de keratine. De nagelplaat wordt daardoor steviger en minder kwetsbaar, eventuele beschadigingen worden opgevuld en de nagel behoudt haar flexibiliteit. De nagel is feitelijk een betere nagel geworden.

Waarvoor gebruik je IBX?

Versteviging van natuurlijke nagels

Zonder IBX is het nauwelijks mogelijk om klanten, die zwakke, kwetsbare nagels hebben, mooie lange natuurlijke nagels te geven. Voordat de nagel genoeg kan groeien is de nagelplaat al beschadigd. De laagjes van de nagelplaat laten los of er brokkelen stukjes af of er ontstaan scheurtjes. IBX zorgt er voor, dat de nagel sterk genoeg is om lang te groeien én mooi te blijven.

Als er nog geen beschadigingen zijn, hoef je voor deze behandeling alleen IBX te gebruiken. Ten behoeve van mooie lange natuurlijke nagels is IBX Repair alleen nodig als er beschadigingen zijn.

Herstel van beschadigingen

Voor het herstellen van beschadigingen gebruiken we IBX Repair. In dit geval is het niet nodig om de hele nagel met IBX Repair te behandelen. Het is voldoende om de beschadigde plek te behandelen met IBX Repair. Wel moeten we bij elke behandeling met IBX Repair vervolgens de hele nagel met IBX te behandelen.

Het aantal behandelingen, dat nodig is om een beschadiging te herstellen is afhankelijk van de aard en de omvang van de beschadiging.

Bescherming onder soak-off gel

Als je IBX wilt gebruiken als beschermingslaag onder soak-off gel, dan behandelen wede hele nagel altijd eerst met IBX Repair en vervolgens met IBX. In dit geval is het de combinatie van IBX Repair en IBX, die de bovenste lagen van de nagelplaat tot één stevig geheel maakt, waardoor beschadigingen ten gevolge van het verwijderen van Gel Polish tot het verleden behoren.

Hoe gebruik je IBX?

Het opbrengen van een laagje IBX bestaat uit een aantal stappen. Eerst brengen we een heel erg dun laagje IBX aan. Deze verwarmen we met een gloeilamp, waardoor het vloeibaar genoeg wordt om door te kunnen dringen in de nagelplaat. Voordat we de IBX uit kunt harden, moeten we de vloeistof, die op de nagelplaat achtergebleven is, eerst verwijderen door heel voorzichtig te deppen met een pluisvrij doekje. Daarna laten we de IBX binnen in de nagelplaat uitharden met led-licht.

De werkwijze is grotendeels gelijk voor IBX Repair en voor IBX. Het belangrijkste verschil is, dat je de warmtebron voor IBX Repair gedurende 1 minuut gebruikt en voor IBX gedurende 2 minuten

De eerste IBX behandeling

Er is een belangrijk verschil tussen de eerste IBX behandeling en alle volgende behandelingen. Dat is logisch, omdat er bij vervolgbehandelingen al IBX in de nagel zit. Bij de eerste behandeling zit er nog geen IBX in de nagel en daarom is de eerste behandeling iets intensiever.

Bij een eerste behandeling wordt altijd één keer IBX Repair en twee keer een laagje IBX aangebracht en bovendien gebruik je de warmtebron bij het eerste laagje IBX gedurende 4 minuten in plaats van de normale 2 minuten.

Hoe vaak gebruik je IBX?

Als je IBX onder soak-off gel gebruikt, dan doe je dat elke keer wanneer je de gel verwijdert.

Als je IBX zonder soak-off gel gebruikt, dan is de frequentie afhankelijk van de mate van de beschadiging. Zolang er ernstige schade is, gebruik je IBX elke week. Als de schade minder erg is, dan is eens in de twee weken voldoende. Als de schade hersteld is, dan kan je de nagels in goede conditie houden door IBX eens in de drie weken te gebruiken.

Hebt U brosse, droge, ingescheurde of loslatende nagels op uw handen of voeten?

Wilt u dat dit probleem voorgoed tot het verleden behoort? Maak dan een afspraak zodat we uw nagels kunnen beoordelen. Dit zodat we een en een behandeling plan kunnen voorstellen en inplannen. 0495-531422.

IBX behandelplan bij chemopatiënten:

Eén keer per week (bij voorkeur) ca. drie weken vóór aanvang van de chemo kuren. Tijdens de chemokuren werken we uitsluitend met dadi oil en keratine behandelingen. 1x in de twee weken na de chemokuren afhankelijk van de conditie van de natuurlijke nagels.

IBX behandelingen bij patiënten die onder behandeling zijn worden alleen uitgevoerd na overleg met en akkoord van de behandelend arts.

IBX behandelingen worden uitgevoerd bij personen vanaf 16 jaar oud. IBX is niet geschikt voor personen met een acrylaatallergie.