Onze praktijk heeft momenteel tijdelijke een cliëntenstop, om onze kwaliteit van zorg te kunnen bewaken en waarborgen. Meer informatie.

Een mycose- ofwel schimmelnagel is een verdikte nagel en een heeft witte, gele en/of bruinachtige verkleuring. De oorzaak hiervan kan een ziekte en of besmetting zijn.

Wat kunt u eraan doen?

Een mycosenagel gaat nooit spontaan over. Het zal eerder erger worden dan minder wanneer men er niets aan doet. Een mycosenagel is echt niet alleen een cosmetisch probleem. Doordat de nagel dikker wordt, kan deze klachten gaan geven zoals druk, ingroeien en ontstekingen.

Tijdens een pedicuurbehandeling kan de nagel door middel van frezen dun en glad gemaakt worden. Dit doe ik om de extra druk te voorkomen op het nagelbed of andere plaatsen ter hoogte van de teen. Daarna worden de nagelwallen drukvrij gelegd.

Er wordt er een behandelingsplan met u besproken en u krijgt een folder over de leefregels bij mycosenagels. Ik kan indien nodig bij u een stukje nagel of huidschilftertjes afnemen en opsturen naar het laboratorium om vast te laten stellen om welke schimmel het gaat.

Voor een afspraak kunt u contact met ons opnemen of bellen naar 0495-531422.