MagnesiumCare4you


Heb jij behoefte aan meer balans en wil jij je vitaler voelen? Of heb je langdurige fysieke & mentale klachten als vermoeidheid, stress, burn-out, slechte nachtrust, fibromyalgie, artrose, osteoporose reumatische klachten, parkinson of sport veel, bent zwanger of hebt last van krampen? Een magnesium boost, dat is wat jouw lichaam nodig heeft!

Een magnesium boost, dat is wat jouw lichaam dan nodig heeft!

Relax, Recharge en Renew met onze 100% pure magnesium.

Wij bieden diverse unieke Permsal Magnesium behandelingen, op maat aan, via huidopname, welke essentieel zijn voor een optimale gezondheid. Permsal is het zuiverste magnesium die via de huid opgenomen kan worden. Afkomstig uit de Zechstein bron, de zuiverste bron ter wereld, en wordt als lichaamseigen stof direct opgenomen door de huid. Van magnesiumtabletten is gebleken dat de opname niet maximaal is. Daarom concentreren wij ons op producten die wel maximaal worden opgenomen. Via de huid is wetenschappelijk bewezen de meest effectieve wijze.

Omdat t een lichaam eigen stof is zijn er geen contra indicatie via huidopnamen.

Kom daarom heerlijk genieten en de kracht van het mineraal magnesium zelf ervaren tijdens één van onze heerlijke wellness behandeling.

Vraag naar advies op maat of koop een boost pakket om thuis te gaan gebruiken.

Waarom is magnesium zo belangrijk?

Magnesium is het enige mineraal dat ons helpt ontspannen van spieren & het zenuwstelstel, het verlicht een gestrest brein en geeft je lichaam meer energie. Dit mineraal is, als het ware, het sleutelmineraal zodat alle andere mineralen beter worden opgenomen. Door magnesium wordt endorfine aangemaakt en daar worden wij blij van.

Daarom wordt magnesium ook Happy Mineral genoemd!

Magnesium is na zuurstof en water ons derde levensbehoefte.

Magnesium is een heel belangrijk mineraal die wel meer dan 327 lichaamsprocessen ondersteunt. Elke dag heeft je lichaam 400mg magnesium nodig om goed te kunnen functioneren. Via transpiratie verliezen we magnesium. Ervaar je overmatig stress of sport je intensief dan is onze behoefte 1000 tot 1200mg. Per dag krijgen we slechts 50-100mg magnesium via onze dagelijkse voeding binnen. Door een tekort kunnen vele fysieke en mentale klachten ontstaan zoals spierkrampen, stress en vermoeidheid. Daardoor is extra magnesium opnemen zo essentieel voor een vitale gezondheid.

Een intensieve magnesium arrangement helpt jou voldoende magnesium op te nemen, zodat jij je nog meer vitaal en gezond mag voelen.

Wil je hier meer over weten? Bekijk de webinar die we hier over geven.

Schrijf je in!


Welke magnesium arrangement kun je bij ons boeken?

Zowel voor kinderen als volwassenen 🙂

 • Magnesium Experience: “Floating” on Feets
 • Magnesium Experience: Body Floating
 • Magnesium Trippel Experience
 • Magnesium Sporters Experience
 • Magnesium Zwangerschap Experience

Magnesium heeft de volgende voordelen:

 • Draagt bij aan een normale energiehuishouding.
 • Draagt bij tot de instandhouding van normale botten.
 • Draagt bij aan een normale celdeling.
 • Speelt een rol bij het opbouwen van lichaamseiwit.
 • Helpt bij het handhaven van de normale balans in de water- en mineralenhuishouding van het lichaam.
 • Activeert je natuurlijke energie in het lichaam.
 • Draagt bij aan een sterk gebit.
 • Draagt bij aan een heldere geest, stress & burnout
 • Inzetbaar bij Diabetes, Reuma, fibromyalgie & bij oncologische behandelingen.
 • Inzetbaar bij Hooikoorts, krampen & verzuringen.
 • Draagt bij aan een normale spierwerking.
 • Helpt bij vermoeidheid/moeheid/slecht slapen.
 • Speelt een belangrijke rol in het functioneren van zenuwen. (ADHD, Hoog gevoeligheid, Autisme, neuropathie en zenuwpijnen)

Verbeteren van de stofwisseling

Iedere chemische reactie in ons lichaam is afhankelijk van enzymen. Dit kan de temperatuurregeling zijn of de opbouw van cellen. Het magnesium mineraal is een bestanddeel van meer dan 300 enzymen voor de koolhydraten en proteïnen wisseling. Hierdoor is het een belangrijke “manager van de stofwisseling” in onze lichaamscellen.

Energiewinning van magnesium

Hoe meer magnesium in het lichaam aanwezig is, hoe beter de werking van onze “energiecentrales” in onze lichaamscellen. Het magnesium creëert energie in de vorm van ATP (ATP staat voor adenosinetrifosfaat). De ATP-moleculen zijn kleine opslagplaatsen in ons lichaam. Wanneer de ATP-moleculen splitsen komt energie vrij.

De energieproductie in spieren en hart wordt door magnesium in een hoog toerental gezet. Het resultaat zijn betere prestaties tijdens sport en een energieker gevoel gedurende de dag. Een magnesium tekort ligt vaak aan de grondslag voor veel voorkomende klachten.

Stimuleren van de eiwitproductie

Proteïnen (eiwitten) vervullen uiteenlopende taken in ons lichaam. Het kan gaan om structurele eiwitten zoals die in spier- en bindweefsel. Of om antilichamen en enzymen zijn eiwitten die bestaan uit aminozuren.
Ons DNA, ook een molecuul, wordt door bepaalde enzymen en magnesium gestimuleerd tot het aanmaken van een “blauwdruk”. In de DNA blauwdruk is vastgelegd in welke volgorde de afzonderlijke aminozuren zich aan de onderscheiden eiwitten moeten binden. Deze processen kunnen enkel tot stand komen door medewerking van magnesium.

Versterken van bot en tanden

Alleen met behulp van magnesium verkrijgen botten uiteindelijk hun hardheid en stabiliteit. Hiervoor is een gezonde toevoer van magnesium belangrijk, voor zowel kinderen en opgroeiende jongeren. Zodra men ouder wordt neemt het vermogen om magnesium op te nemen uit eten af. Hierdoor profiteren ook senioren van een extra magnesium toevoer.

Het mineraal calcium draagt bij aan de hardheid en weerbarstigheid van de botten, magnesium zorgt voor elasticiteit en voorkomt op deze wijze botbreuken. Calcium kan niet functioneren zonder magnesium.

Magnesium en ontspanning

Magnesium en calcium voeren hun werking op de spieren gezamenlijk uit. Calcium zorgt voor de samentrekking van de spiervezels. Magnesium zorgt voor de ontspanning. Wanneer de verhouding tussen calcium en magnesium niet goed is dan ontstaan er spiertrekkingen en krampen.

De ontspannende werking van magnesium is van belang voor de activiteit van de spieren en in het bijzonder de hartspier. Daarbij voorkomt magnesium dat het hart wordt overbelast en ondersteunt daarbij een gezonde activiteit.

Soepel functioneren van ons zenuwstelsel

Voor de prikkeloverdracht tussen spieren en zenuwen is magnesium medeverantwoordelijk. Daarmee waarborgt magnesium het soepel functioneren van ons gehele spierapparaat. Tegelijkertijd is magnesium in staat om een overprikkeld zenuwsysteem tot rust te brengen.


Tips voor thuis:

Wist je dat je magnesium het beste opneemt via de huidporiën? Omdat we deze het meest vinden op onze voetzolen is de opname juist daar extra groot 🙂

Bij ons kun je al deze producten kopen omdat wij, FeetCare4You, magnesium professionals zijn.

 • Neem thuis 1x per week een magnesium voeten bad
 • 1 theelepel magnesium citraat poeder op 1 liter water verdeeld over de dag opdrinken. Drink je 1 glas? Voeg 1/4 theelepel toe aan je water, sap of smoothie.
 • Vóór het douchen breng royaal magnesium sportolie aan over je hele lichaam. Buik, oksels en voeten voor de snelste opname. Laat dit 10 á 15 minuten intrekken en daarna afspoelen. Bij een gevoelige huid wordt in plaats van sportolie het gebruik van magnesium aloë vera gel aangeraden.
  Wrijf het hele lichaam lekker in om vervolgens de gel voor 10 tot 15 minuten in te laten trekken voor u in bad gaat of onder de douche dit wilt afspoelen. Lekker laten intrekken mag ook. Het is niet noodzaklelijk dit af te spoelen.
 • Spray de geheel beide voeten in met magnesium sportolie voor het slapen gaan. Wrijf je voeten tegen elkaar aan. Doe eventueel sokjes aan. Dit is voor een goede nachtrust 🙂 Omdat magnesium vet onttrekt is het raadzaam om de voeten daarna of de ochtend erop in te wrijven met gloves in a bottel.
 • Ga je sporten? Breng direct vóór, tijdens of na het sporten met een bezwete lichaam magnesium sportgel aan en laat het 5 á 10 minuten intrekken voor effectieve werking. Werkt effectief tegen spierpijn en krampen.
 • Verminder suikers, koffie en thee, koolzuurhoudende dranken uit je eetpatroon want het ontneemt het magnesium uit je lichaam.
 • Mondspoeling: 1/3 magnesium olie en voeg 2/3 water toe.
 • Geeft een goede PH-waarde in de mond, zorgt voor zeer snelle opname via de mond slijmhuid (favoriet bij de topsporters) en werkt antibacterieel tegen wondjes in de mond. Je adem zal direct fris ruiken!
 • Verminder het drinken van zuivel, zo blijven calcium en magnesium in balans.
 • Blijf committed aan bovenstaande adviezen zodat het een routine wordt.

Veel succes!


Magnesium thuis pakketten en advies op maat

We hebben 2 uitgebreide Magnesium kuren om thuis uw magnesiumlevel weer te optimaliseren.

Start met deze intensieve magnesium kuur voor een vitale gezondheid! De kuur houdt in dat u intensief bezig bent met extra magnesium opname in verschillende behandelingen voor thuis.

Het geeft een intensieve magnesium boost aan uw lichaam en zult verbaasd zijn over het effect!

Na bestelling via: 0495-531422 of info@fc4y.nl op te halen in de praktijk.

Inhoud boost pakket

 • 4 kg pot magnesium kristallen
 • 1 kg zak magnesium kristallen
 • Magnesium sport 200ml
 • Magnesium lichaam scrub 125 ml
 • Magnesium aloë vera gel 150ml
 • Magnesium citraat poeder 250gr
 • Handleiding.
 • FeetCare4You brochure.
 • Magnesiumolie 50ml en een scrub handschoen gratis cadeau t.w.v. €10.95!
 • Advies op maat gedurende het boost programma en erna.

Hebt u een ligbad thuis? Dan adviseren we het uitgebreide ‘met ligbad’ pakket. Zodat u voldoende magnesium hebt voor ruim een maand gebruik. Dit is inclusief + 5 kg magnesium kristallen.

U hebt de keus uit:

 • Magnesium Boost kuur (zonder bad) € 95,00
 • Magnesium Boost Kuur (met ligbad) € 125,00

TIP: Plan meteen een boost behandeling in de praktijk in Magnesium “Floating” on Feet.


MAGNESIUM IS ONMISBAAR VOOR ONS LICHAAM

Voor een goede gezondheid van lichaam en geest is magnesium onmisbaar. Magnesium stuurt ruim 327 lichaamsprocessen aan zoals het ontspannen van de spieren, het zenuwstelsel en de bloedvaten. Het vergroot ons uithoudingsvermogen en geeft rust. Daarom wordt het ook wel het ‘antistress mineraal’ genoemd. Daarnaast zorgt magnesium voor een sterke opbouw van botten en spieren en een goede hartfunctie.

ONVOLDOENDE MAGNESIUM IN VOEDING

Gemiddeld heeft een mens circa 400 milligram magnesium per dag nodig. Normaal gesproken zouden we dat uit onze voeding halen. We eten helaas niet altijd voldoende magnesiumrijke voeding zoals: bananen, granen, noten, abrikozen en groene groenten. Ook is veel voedsel bewerkt waardoor het gehalte aan magnesium minimaal is. Naast dat we niet voldoende magnesium uit onze voeding meer halen zijn er diverse andere oorzaken die leiden tot een magnesium tekort.


HOE HERKEN JE EEN MAGNESIUMTEKORT?

Een magnesiumtekort kan uiteenlopende klachten geven, daarom wordt het vaak ook niet direct als een magnesiumtekort herkend. De meest voorkomende klachten zijn:

 • Spierkrampen verzuring en stijve spieren
 • Hoofdpijn en migraine
 • Slechte nachtrust
 • Nervositeit en angsten
 • Depressie
 • Vermoeidheid
 • Duizeligheid
 • Nervositeit
 • PMS
 • Prikkelbaar
 • Restless legs
 • Hartritmestoornissen
 • Hyperventilatie
 • Stress
 • Tremoren

Bovengenoemde klachten kunnen als deze worden veroorzaakt door een tekort, kunnen verminderen /verholpen worden door dagelijks extra magnesium te nemen.

Wat doet magnesium exact?

 • Stuurt 327 biochemische reacties aan
 • Ontspant spieren en bloedvaten
 • Versoepelt gewrichten
 • Verbetert nachtrust
 • Geeft energie en uithoudingsvermogen
 • Transporter voor andere mineralen en vitamines
 • Verzacht de huid regelt de celdeling
 • Brengt rust in het zenuwstelsel
 • Stuurt gehele stofwisseling aan
 • Stimuleert vetverbranding
 • Verschoont bloedvaten en voorkomt verkalking
 • Versterkt botten en tanden
 • Voorkomt bloedstolsels