Onze praktijk heeft momenteel tijdelijk een cliëntenstop, om onze kwaliteit van zorg te kunnen bewaken en waarborgen. Meer informatie.

“Neem even de tijd voor jezelf”


Elke dag maak je bewuste keuzes.

Dat kan zijn op t gebied van:

Meer Bewegen of op t gebied van gezonder leven of bijvoorbeeld om biologisch te gaan eten. Allemaal goede keuzes.

Als een keuze vanuit jezelf komt kan deze nooit fout zijn.

Zo heb ik een hele bewuste keuze gemaakt in het gebruik van de producten in onze salon.
Want wist je dat 60% van wat je smeert, in je bloedbaan terecht komt?

Daarom kies ik bewust in onze praktijk voor de producten van Botanical Beauty. Botanical Beauty werkt enkel met ingrediënten die 100% natuurzuiver én biologisch zijn en dus als het waren ook kunt eten. Dat is uniek in Nederland. Deze producten bevatten geen microplastics, parfum of conserveringsmiddelen. Daarnaast zijn ze ook duurzaam verpakt.

Op het familielandgoed, in de Betuwe, ontwikkelen ze deze natuurlijke verzorgingsproducten zelf. Dit voor elk huidtype, maar ook speciaal voor huidproblemen als mycose, kloven, xerodermie, eczeem, acné en psoriasis.

Het motto van FaceCare4You & FeetCare4You is:

Smeer net zo gezond als je eet! Dat wat je smeert moet je ook kunnen eten!

Hier kunnen we aan voldoen door het inzetten van de producten van Botanical Beuty tijdens onze behandelingen.

Onze organic skin care producten hebben door hun samenstelling
een gezond én doeltreffend effect.

Dit garandeert u een natuurlijke en gezonde huidverzorging met een maximale werking. Deze werking wordt doorgaans aangeduid als “anti-aging”. Met “anti-aging” wordt natuurlijk niet bedoeld dat u niet ouder wordt, maar dat uw kansen aanzienlijk worden vergroot om gezonder en mooier oud te worden.

Enkel door de selectie van de beste ingrediënten kan ook de best mogelijke “anti-aging” voor de huid worden gegarandeerd.

 


BOTANICAL BEAUTY – RELAX – GEZICHTS­BEHANDELINGEN


Ook bij ons in de salon:


Oncologische Huidverzorging door onze “Onco Beauty Professionals”

Een mooi moment voor jezelf

Ben je getroffen door kanker of had je de ziekte eerder, dan kan je bij ons terecht voor een uiterlijke en innerlijke boost, een mooi moment voor jezelf.

Een droge huid, bultjes, jeuk, haarverlies, wondjes en/of een vale teint…..

Dit is een kleine greep uit de mogelijke bijwerkingen die de diverse behandelingen kunnen geven. Sommige zelfs met blijvende klachten zoals neuropatische pijnen. Dit kan je lichaam in ieder geval danig op de proef stellen… Een proffessionele verantwoorde verzorging, een luisterend oor of een gesprek met kennis van zaken kan wonderen doen.

Ben je zelf geraakt met de ziekte kanker of had je de ziekte eerder, dan kan je bij ons terecht voor een uiterlijke en innerlijke boost, een mooi moment voor jezelf….

Wij werken tijdens deze behandelingen uitsluitend met de lijn calandula rijstkiem, dit omdat hierin geen noten olie is toegevoegd en omdat er geen geur aan verbonden is. Daarnaast speciaal voor de zeer gevoelige huid bedoeld is. Verder weten we wanneer we geen warmte compressen mogen gebruikenen en hanteren tijdens de massage een level1.


Oncologische voetzorg

Naast deze bijzonder oncologische zorg die wij kunnen bieden bieden wij ook medische oncologische voetzorg en medische oncologische handzorg.


De Geurbeleving die bij jou past

De organice minerals face en body producten waar wij mee werken bestaan uit 5 geurlijnen. Voor je behandeling kiezen we samen de geurbeleving die bij jou past.

Roos

VERZACHTEND

Laat je betoveren door de zoete geur van de Roos. De roos wordt gezien als vrouwelijk en dat is niet zo vreemd wanneer je weet welke eigenschappen aan Roos worden toegeschreven. Zo heeft Roos bijvoorbeeld een gunstige invloed op de vrouwelijke organen en draagt het bij aan de regulering van de hormoonhuishouding. Daarnaast kan Roos heilzaam werken bij de behandeling van vroegtijdige huidveroudering en bij bijvoorbeeld couperose doordat het een te sterke doorbloeding vermindert. We gebruiken de producten uit de Rozen-lijn bij een rijpere huid, of wanneer je je expliciet voelt aangetrokken door de zoete tonen van deze geur.

Lavendel

ONTSPANNEND

Wanneer je de producten uit onze Lavendel geurlijn gebruikt, word je als vanzelf meegetrokken naar prachtige lavendel velden die eindeloos geuren in de warme zomerzon. Maar naast de kenmerkende, aangename geur wordt er aan lavendel ook een aantal andere eigenschappen toegeschreven. Zo zou het ontspannend en antiseptisch werken. Maar Lavendel helpt ook bij het verlichten van spierpijn, het voorkomen van slapeloosheid en het versterken van het immuunsysteem. Daarnaast kan het heilzaam werken bij eczeem, acné en comedonen en, door de antiseptische werking, ook bij mycose nagels.

Calendula Rode Mandarijn

HEILZAAM

Geen bloem zo heilzaam als de Goudsbloem ofwel de Calendula Officinalis. De toepassingen lijken eindeloos. Calendula Rode Mandarijn werkt kalmerend, verzachtend en ontspannend voor de huid. Daarnaast is het lymfe stimulerend en vocht inbrengend. Calendula Rode Mandarijn verzorgt de droge en beschadigde huid en werkt heilzaam bij psoriasis, striae, littekens en kneuzingen. Calendula-Rode Mandarijn helpt bij de vermindering van abcessen, acné en wratten. Daarnaast werkt het antibacterieel, ontstekingsremmend en is het heilzaam bij jeuk veroorzaakt door insectenbeten.

Calendula Rijstkiem

HYDRATEREND

De producten uit de Calendula-Rijstkiem lijn zijn zeer huidvriendelijk, verzachtend en ontspannend en geurvrij zijn daarom bij uitstek geschikt voor toepassing op de overgevoelige huid, de door problemen aangedane huid, de bestraalde huid en de baby- en kinderhuid. Daarnaast is Calendula-Rijstkiem geschikt voor mensen met een notenallergie en helpt het bij de vermindering van abcessen, acné en wratten. Calendula Rijstkiem werkt antibacterieel, ontstekingsremmend en is het heilzaam bij jeuk veroorzaakt door insectenbeten. Daarnaast stimuleert het de lymfe en verzorgt het de droge en door striae, littekens of kneuzingen beschadigde huid. De Rijstkiemolie die gebruikt wordt in de producten uit deze lijn helpt bij de vermindering van rimpels en schilfertjes en heeft een positieve invloed op de natuurlijke vochtbalans van de huid. Omdat deze lijn geur vrij is zetten we deze altijd in bij cliënten met longproblemen en bij mensen met een oncologische aandoening.

Eucalyptus Mint

VERFRISSEND

Eucalyptus Mint is de verfrisser onder onze geurlijnen. Het werkt verkoelend, schimmelwerend, heeft een positieve uitwerking op de luchtwegen en helpt bij het afvoeren van slijm. Eucalyptus Mint is heilzaam bij gordelroos, hoofdpijn, zenuwpijn en koorts en kan bijdragen aan het verbeteren van de doorbloeding van de huid. Eucalyptus Mint is daarom zeer verzorgend bij winterhanden en –voeten. Ook kan Eucalyptus Mint, door de schimmelwerende werking helpen bij de behandeling van mycose.

Organic Argania

VERZORGEND

De Organic Argania Face Care producten bieden een volwaardige, intensieve dagelijkse gelaatsverzorging. De werkzame stoffen van de producten uit deze Argania lijn, zoals Q10, natuurlijke UVA filters, liposomen en krachtige etherische oliën ondersteunen als geen ander de huidverbetering. Onze Organic Argania lijn is daarom bij uitstek geschikt voor anti-aging behandelingen. Alle Argan producten laten zich uitstekend combineren met de producten uit onze andere lijn: Organic Minerals.


Botanical Beauty sluit aan bij ons streven, van Face&FeetCare4You, namelijk naar het werken met een biologische en 100% natuurzuivere huidverzorgingsproducten. Met hun prachtige kruidentuin op het Landgoed als inspiratie, waar Marianne ook diverse keren per jaar aan schoonheidsspecialiste en pedicuren lesgeeft, kunnen we deze gezonde zorg met passie aan u aanbieden middels onze diverse schoonheid behandelingen.

Inmiddels zijn de 100% natuurzuivere, duurzame en biologische producten niet meer weg te denken uit onze salon en zijn reeds vele cliënten positief geraakt door de effectieve werking van de mooie, pure en eerlijke ingrediënten die wij gebruiken. Want in deze natuurzuivere producten zitten geen chemische, synthetische stoffen. We werken enkel met natuurlijke ingrediënten, zoals lavendel, eucalyptus, argan en calendula. Alles van de beste kwaliteit én biologische samenstelling. Je kunt namelijk een 100% zuivere amandelolie gebruiken, maar daar heb je niets aan als de amandelen bespoten zijn. Biologisch betekent vrij van gifstoffen en pesticiden.


Waarom natuurlijk cosmetica?

De huid is ons grootste en belangrijkste orgaan. Het spreekt voor zich dat we om deze reden voorzichtig met dit orgaan moeten omgaan. Het doel van natuurcosmetica is het evenwicht van de huid niet te verstoren, maar op natuurlijke wijze te voeden en te herstellen. Daarbij is het belangrijk dat de zuurgraad, de vetmantel en de natuurlijke bacteriën van de huid in balans blijven. We spreken dan over het biologisch evenwicht.
Waarom is het biologisch evenwicht van de huid zo belangrijk? De huid is een geniaal orgaan dat zonder enige hulpmiddelen zichzelf uitstekend in stand kan houden. Het bedekt het hele lichaam en heeft tot doel dit lichaam te beschermen tegen uitdroging, onderkoeling en agressie van buitenaf. Enkele voorbeelden hiervan zijn talg, transpiratie en zuurgraad.

Talg zorgt ervoor dat de huid soepel blijft. Transpiratie zorgt weer voor het afkoelen van onze lichaamstemperatuur en infecties worden geweerd door de zuurgraad. Dit alles wordt door het biologisch evenwicht automatisch geregeld. Daar hoeven wij helemaal niets voor te doen. Cosmetica met synthetische ingrediënten die je op de huid aanbrengt, zijn van invloed op de huid en het lichaam. Synthetische en niet huideigen stoffen kunnen direct of indirect de verstoringen van het biologische evenwicht van de huid veroorzaken, vooral bij gebruik op de lange termijn. Natuurlijke ingrediënten zijn in feite de enige stoffen die de huid kunnen verzorgen. De basis van natuurcosmetica producten wordt gevormd door natuurlijke ingrediënten en heilzame planten, kruiden en bloemen. De producten ondersteunen het verzorgende en herstellende vermogen van de huid. De ingrediënten waaruit natuurlijke cosmetica is samengesteld, zijn afkomstig uit de natuur. Dus dat is voor ons de reden om bewust voor deze producten te kiezen. Het komt immers allemaal in je bloedbaan terecht.

Een simpele vuistregel luidt: “Als je het niet kunt eten moetje het je het ook niet op je huid smeren”.

Het natuurlijke conserveringssysteem

De Botanical Beauty producten bevatten een uniek, natuurlijk conserveringssysteem. De werking berust op plantenzuren, zoals anijs-, appel-, kaneel-, citroen- en salicylzuur. Het conserveringssysteem is vrij van ruwe alcohol, petrochemicaliën, sodium lauryl sulfaat, polyethyleen, glycol en potentiële hormoon verstorende chemicaliën.
Natuurcosmetica in het algemeen bevat geen synthetische chemicaliën of conserveringsmiddelen.

Dit in tegenstelling tot de ‘reguliere’ cosmetica. De in gangbare shampoos gebruikte broomverbindingen worden ervan verdacht kankerverwekkend te zijn. Andere gebruikte synthetische stoffen, waaronder de bacterieremmer triclosan, hebben een verstorende werking op het geslachtelijke hormoonsysteem en kunnen overgevoeligheidsreacties van de huid teweegbrengen. Conserveringsmiddelen zoals parabenen worden ook veelvuldig toegepast.

Deze conserveringsmiddelen doen hun werk heel goed. Zij stoppen alle enzymactiviteit in het product, waardoor het product niet bederft. Echter, conserveringsmiddelen blijven werken op de huid. Via de huid worden deze middelen in de bloedcirculatie opgenomen en zo komen ze uiteindelijk terecht in onze organen. De conserverende werking blijft ook in het lichaam actief, terwijl ze de normale enzymactiviteit van het lichaam lastigvallen. Dit kan, vooral op langere termijn en bij een inname van grote hoeveelheden, een probleem voor onze gezondheid vormen.

Houdbaarheid natuurcosmetica

Cosmeticaproducten hebben een houdbaarheidsdatum. Als deze verstreken is, heeft het product vaak geen effect meer. Na verloop van tijd kunnen er ook bacteriën in ontstaan die het risico op infecties vergroten. Vooral de natuurlijke en/of biologische producten bederven sneller. Dit komt doordat deze producten geen synthetische conserveringsmiddelen bevatten, zoals bijvoorbeeld parabenen. Paraffine en siliconenoliën worden ook veelal gebruikt voor een langdurige houdbaarheid. Deze stoffen zijn echter zeer slecht voor de huid. In de producten van Botanical Beauty worden daarom bewust deze stoffen gemeden. In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van biologische en koudgeperste oliën.

Absoluut niet de makkelijkste weg, want deze ingrediënten zijn minder lang houdbaar maar wel aanzienlijk beter voor de huid en de gezondheid.

Natuurlijke geuren

Synthetische geurstoffen zijn vaak slecht afbreekbaar en kunnen zich in het milieu ophopen. Zij kunnen huidirritatie opwekken en bij hoge doses zijn deze stoffen zelfs giftig. Bovendien zijn er hormoon verstorende effecten op de voortplanting aangetoond. Verder worden er vaak Ftalaten gebruikt om de geur te fixeren.
Ftalaten worden ook als weekmakers in plastic gebruikt. Het is een hoogst problematische stof die hormoon verstorend werkt en huid- en zaadcellen kan beschadigen.

Dierproefvrij

De Botanical Beauty producten zijn voornamelijk samengesteld uit plantaardige oliën, kruiden en aroma oliën. Tevens zijn emulgatoren en overige grondstoffen van natuurlijke oorsprong en veilig in gebruik. Zowel de grondstoffen als het eindproduct zijn niet getest op dieren. De Botanical Beauty producten kunnen aangemerkt worden als geheel dierproefvrij.

Paraffineverslaving

In veel cosmetica worden stoffen als paraffine en siliconen (minerale) oliën gebruikt. De reguliere cosmetica gebruiken deze stoffen als ‘vetten’ in hun crèmes. Een ander belangrijke reden om deze stoffen te gebruiken is dat ze zeer goed zijn voor de houdbaarheid van het product. Een groot nadeel is dat deze voor de huid onnatuurlijke oliën en vetten de huid monddood maken. De poriën kunnen worden ontregeld en afgesloten. Deze vetten lossen natuurlijke huidvetten op. De huid maakt echter geen nieuwe huidvetten aan. Als je met dit soort ingrediënten stopt, gaat de huid droog en onprettig aanvoelen. Veel mensen grijpen dan al snel weer naar de vette paraffine producten… dit kan een paraffineverslaving opleveren. De huid moet minstens een maand van dit (jarenlange) gebruik herstellen en wennen aan een goede, natuurlijke verzorging. Botanical Beauty producten bevatten uitsluitend plantaardige oliën die ook meteen doelgericht de werkzame stof bevatten en niet irriteren.

Weet jij wat ‘De Plastic Soup’ is?

In onze oceanen en zeeën drijft steeds meer plastic afval. Dit komt van afval wat op straat terecht komt, visnetten die achterblijven, maar ook door het wassen van synthetische kleding of door het poetsen van je tanden. Het nadeel van plastic is dat het niet vergaat. Dit betekent dat uiteindelijk alles terecht komt in onze zeeën en oceanen. Door verwering, zonlicht en golfslag valt groot plastic uit elkaar in kleine stukjes. Dit leidt tot ernstige verontreiniging. Voor het milieu, maar óók voor mens en dier.

In 1997 zeilde kapitein Charles Moore via een ongebruikelijke route van Hawaii via de North Pacific Gyre naar Zuid-Californië. Daar, midden op de Grote Oceaan, zag hij dagelijks stukken plastic drijven. Later keerde hij naar het gebied terug om nader onderzoek te doen. Het bleek te gaan om een significant hogere concentratie van plastic dan elders in de oceaan. Dat plastic bleek niet alleen te drijven, maar ook te zweven in de waterkolom. Moore noemde het verschijnsel de ‘Plastic Soup’, de term die nu in de hele wereld in gebruik is. Over de gevolgen van deze Plastic Soup, die vrij desastreus zijn, kan men boeken vol schrijven. Voor nu volstaat alleen de constatering dat er écht iets moet veranderen. Al vanaf haar oprichting draagt Botanical Beauty bij aan een mooiere, schonere wereld waarin de Plastic Soup afneemt in plaats van toeneemt. Zo zijn bijvoorbeeld al deze producten microplastic vrij.

Wij zijn er trots op, dat we deze producten kunnen en mogen gebruiken.
Op deze manier dragen wij ook een steentje bij aan een mooiere en schonere wereld. Maar daarmee zijn we er nog niet. Echter alle kleine beetjes helpen.


De invloed van voetmassage op je lichaam

Bij Feet&FaceCare4You zullen we je voeten eerst met een ontspannen bad even laten bijkomen. Samen met de echte DodeZeeZout van Botanical Beauty waardoor je vitaminen en 40 mineralen via de voetzolen binnen krijgt en voor een ware boost zorgt voor je lichaam. Dit naast de grote hydratenrende werking die dit voor de huid geeft. Na deze traditionele opening ontvang je de massage met of zonder acupressuurpunten.

Je zakt langzaam weg. Je lichaam ontspant zich en je mind komt tot rust. Kortom, een warm bad voor lichaam en geest. Maar, weet je dat zo’n weldadige massage van je voeten of handen nog veel meer mooie effecten heeft waardoor t ook heel gezond is?

Wat is een voetmassage nu precies?

Je voeten hebben behoorlijk wat te verduren. Je legt er dagelijks wel heel wat kilometers mee af. Joggend, slenterend, lopend, huppelend enzovoort. Aan het eind van de dag kunnen ze daardoor behoorlijk moe aanvoelen en ook zijn. Maar, misschien voel je ook daadwerkelijk pijn. Onder je voet of elders in je lichaam: je hoofd, je rug, buik. Misschien kamp je met allerlei emoties. Boosheid, stress, verdriet, angst et cetera. Die zetten zich immers ongemerkt vast in je lichaam. Weet je dat een voetmassage dan kan helpen om de pijn te verlichten en/of je weer prettiger in je vel te voelen? Want, volgens oosterse geneeswijzen vetellen je voeten wat er in je lichaam en geest omgaat. Wist je dat je rechtervoet je rationele kant weergeeft en je linkervoet je emotionele kant?

Voetreflexmassage en reflexzones

Onder je voet bevinden zich allerlei zogenaamde reflexzones ofwel: drukpunten. Die staan in verbindingen met de rest van je lichaam. Je organen, beenderen, weefsel, spieren en dergelijke. Bijvoorbeeld pijn in je hoofd hebben dan betekenen dat de energiestromen naar je hoofd zijn verstoord. Deze zienswijze is gebaseerd op een eeuwenoude oosterse methode die ervan uitgaat dat lichaam en geest 1 geheel zijn. Ben je niet fit? Dan is er disbalans. Ziekte, pijn en spanningen zijn dan het gevolg. Zo kun je last hebben van hoofdpijn, rugklachten, vermoeidheid, luchtwegproblemen, spijsverteringsklachten, stress, gewrichts- en spierpijn enzovoort.

Door bepaalde punten onder je voet te stimuleren kun je bepaalde blokkades in je lichaam geheel of gedeeltelijk opheffen. Gevolg is dat de energie dan weer vrij kan stromen. Wat er gebeurt, is dat de zelfhelende werking van je lichaam wordt gestimuleerd. Afvalstoffen kunnen je lichaam verlaten. Daarom wordt na een voetmassage ook vaak geadviseerd om veel water te drinken. Dat ondersteunt de afvoer van afvalstoffen. Na afloop van zo’n massage voel je je dan ook vaak al een stuk lichter en prettiger.

De heilzame effecten van massages

Een massage van de voeten of handen is geschikt voor iedereen en heeft, zoals aangegeven, een positief effect op diverse lichamelijke en geestelijke klachten. Overigens is een dergelijke massage nooit bedoeld als vervanging van de reguliere geneeskunst. Bijgaand een aantal positieve effecten van zo’n massage, zoals:

Ontspant en ontstresst

Ongeacht wat voor soort massage je ondergaat. Je lichaam reageert erop. Want, gespannen spieren relaxen hierdoor. Daarbij werkt het ook positief voor je geest. Je focust je op je lichaam. Daarom is een massage een prima remedie tegen stress. Alles glijdt van je af en dat geeft je lichaam de kans zich te herstellen.

Stilt pijn

Dat heb je vast zelf wel eens ervaren. Je stoot je en automatisch wrijf je over de pijnlijke plek. Et voilà… na enige tijd vermindert de pijn. Nou, eenzelfde werking heeft ook een voet en een handmassage. Door op de juiste een acupressuur punt te masseren, kan de energie weer gaan stromen en vermindert de pijn waardoor je je beter voelt.

Boost je afweer

De afgelopen jaren blijkt uit allerlei onderzoeken dat massages bijdragen aan een betere werking van je immuunsysteem. Zo is ontdekt dat het aantal witte bloedcellen toeneemt en dat betekent dat er – zeg maar – meer ‘soldaatjes’ zijn om interne ziekteverwekkers te bestrijden.

Verbetert de doorbloeding

Door de voetmassage worden blokkades opgeheven en kan de energie weer vrijelijk door je lichaam stromen. Hierdoor kan het zich beter van afvalstoffen ontdoen. Dat zorgt vervolgens voor een betere stofwisseling waardoor je je weer fijner voelt en er eveneens een stuk beter uit gaat zien.

Bevordert je nachtrust

Wanneer je lichamelijk en geestelijk ontspannen bent, ervaar je rust. En dat werkt door op andere fronten. Want, heb je bijvoorbeeld geen stress meer? Dan houdt het stresshormoon cortisol je niet meer wakker, want het volgt z’n natuurlijke ritme en kan het slaaphormoon melatonine z’n werk doen waardoor je lekker slaapt.

Pept je humeur op

Trouwens, een massage is ook goed voor je humeur. Waarom? Omdat het de hoeveelheid geluksstofjes, zoals serotonine en dopamine, verhoogt. Dus? Nog een reden om je wat vaker over te geven een zo’n heerlijke voet en of handmassage.