Onze praktijk heeft momenteel tijdelijke een cliëntenstop, om onze kwaliteit van zorg te kunnen bewaken en waarborgen. Meer informatie.

Wat is BIAB?

“BIAB is een flexibele en verstevigende gel, die je kunt opbouwen tot een mooie, egale nagel. Er zit voeding in voor je natuurlijke nagel, zodat je na een tijdje echt gaat merken dat je natuurlijke nagels steviger en gezonder worden. Het product bevat al een base én een primer en je kunt het ervan af soaken.

Biab is een afkorting van Builder in a Bottle. Deze gel zit qua structuur tussen een Gel Polish en een bouwgel in.
De Builder in a Bottle is dikker dan Gel Polish maar dunner dan een kunstnagel. Een perfecte en ideale gel om de natuurlijke nagel te verstevigen.

Je kunt BIAB als basecoat gebruiken onder je gellak voor extra stevigheid, maar het kan ook zonder gellak collor.

Dan kun je het opbouwen tot een stevige, natuurlijke nagel. BIAB is is vegan, cruelty free en 10-free.
Het laatste betekent dat er geen heftige, chemische stoffen in zitten.”

Wat doet BIAB voor je nagels?

“De behandeling zorgt ervoor dat jouw natuurlijke nagels gezond, stevig en lang blijven – de kans op scheuren is heel klein. Het egaliseert oneffen nagels en verbeterd de beschadigde nagels. Ook voedt het je nagel, waardoor je na enige tijd merkt dat je natuurlijke nagels veel steviger zijn.”

Voor wie is BIAB geschikt?

“Met name voor mensen met poreuze, dunne nagels. oneffen en beschadigde nagels. Ook voor nagelbijters biedt BIAB-uitkomst: je kunt een traject starten waardoor je na een aantal behandelingen een langer nagelbed kunt krijgen.”

Stap 1

“We beginnen met de voorbereiding van de natuurlijke nagels. We duwen de nagelriemen voorzichtig terug en vijlen de nagels in de gewenste vorm.”

Stap 2

“Met een fijne vijl halen we de glans van de natuurlijke nagel, minimaal, ervanaf en ontvetten we de nagelplaat.”

Stap 3

“Eerst brengen we een dun laagje BIAB aan en harden we dit uit onder een led lamp.”

Stap 4

“Vervolgens bouwen we de nagel op met een dikkere laag in een mooie bolling. Om deze vorm te behouden, harden we de nagels tijdens deze stap deels één voor één uit, niet pas als de hele hand klaar is. We brengen een bolling aan op de nagel – en daarna perfectioneren we de laag met een heel dun penseeltje, zodat het product egaal en gelijkmatig op de nagel zit.

Als de vorm van de nagels nog aangepast moet worden, kan dat in deze stap nog gedaan worden met een vijl.”

Tussenstand BIAB

Dit is een foto van hoe je nagels eruitzien als de BIAB erop zit, maar vóór de eventuele gellak. Je kunt ze dus ook zo laten!

Stap 5

“Als we helemaal tevreden zijn over de vorm van de nagels, brengen we de gellak collor aan. We ronden het af met een top coat, nagelriemolie en een handcrème.”

After!

Het eindresultaat na BIAB + gellak. *Chef’s kiss.*

Hoelang blijft BIAB zitten?

“Drie tot vier weken. Je kunt BIAB altijd blijven herhalen, maar als je nagels echt beschadigd zijn, kan het wel tot 6 maanden duren voor er een gezonde en sterke nagel is terug gegroeid.”

En de nazorg? Wat zijn de do’s en don’ts?

“Wees de eerste 24 uur na de behandeling extra voorzichtig en vermijd hitte (sauna, zonnebank, heet bad).

Gebruik elke dag nagelriemolie – dit houdt je nagels gehydrateerd, stimuleert groei en zorgt ervoor dat het product goed aan de nagel blijft vastzitten.

Als je gaat schoonmaken (de badkamer bijvoorbeeld), gebruik dan altijd rubberen handschoenen.

Was je handen als je in contact bent geweest met chloor, insectenspray of zonnebrandcrème.

Als je het product van je nagels af wilt halen, maak dan altijd bij ons de afspraak hiervoor.

“Qua don’ts …

Vermijd lange periodes in het water (zwemmen, schoonmaken, in bad zitten), Gebruik je nagels nooit als gereedschap (tandenstoker, schroevendraaier …) Ga niet aan de lak trekken als het loslaat, want dan kun je je natuurlijke nagel beschadigen.

Vijl niet zelf je nagels bij, dan verwijder je het laagje dat de nagels heeft ‘dicht geseald’ en laat daarna alles sneller los.”

Wij adviseren hierbij altijd dadi oil en gloves in a bottel te gebruiken.

So *Chef’s kiss* will be the most perfect one!

Waarom dadi oil?

Dadi’Oil is moleculair gezien zo klein dat dit een unieke olie is die in de nagelplaat trekt tot de zogeheten Solehorn epithelium. Dit is het weefsel waar de nagelplaat cellen overheen glijden. Tussen het nagelbed en de nagelplaat. Dit is de sleutel tot succes van de nagel.

Als dit Epithelium uitgedroogd is, kan de nagelplaat niet goed hechten aan het nagelbed en wordt de begeleiding verstoort. Hierdoor scheurt de nagel open wat nog meer uitdroging veroorzaakt.
Tevens trekt het ook snel de huid binnen wat de druk van de nagelplaat verminderd en hierdoor kan de hele nagelplaat beter bewegen.

Om flexibiliteit, veerkracht en glans aan de nagel te geven en om vocht inbrengende voordelen te geven aan de omliggende huid. Dadi’Oil biedt snelle, niet-vettige, olie die diep in de nagel trekt en heeft een licht aroma dat bestaat uit 21 essentiële oliën.

De voordelen van Dadi‘Oil omvatten:

  • Absorbeert snel en dringt diep door.
  • Verbetert de flexibiliteit en voorkomt nagel broosheid.
  • Langdurige kleurstabiliteit en houdbaarheid.
  • Goede vochtinbrengende olie

Waarom Gloves in a bottle?

Effectiviteit

Gloves In A Bottle is een beschermende lotion voor hele lichaam: body, face and hands.

De lotion gaat een verbinding aan met de dode huidcellen en vormt zo een laagje op de huid. Dit laagje zorgt ervoor dat de vochthuishouding intact blijft, ook onder de meest moeilijke omstandigheden. Gloves in A Bottle zorg ervoor dat vocht, oliën en lipiden door de huid worden vastgehouden en het beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Is semipermeabel.

De lotion wast niet af zelfs niet met ontsmettingsalcohol. In plaats daarvan schilfert hij op natuurlijk wijze af samen met de dode huidcellen. Hierdoor blijft de verzorging en bescherming urenlang intact. Doordat het beschermende laagje het vocht insluit kan de droge en beschadigde huid zich op een natuurlijke zeer doeltreffende wijze herstellen!

Resultaten

De lotion helpt de problemen bij eczeem en psoriasis te verzachten, het wordt daarom ook in de diabetische zorg gebruikt.

De beschermende eigenschap voorkomt huidallergieën, dermatitis en huidirritaties, en zorgt voor weerstand tegen giftige planten en struiken. Gloves In A Bottle wordt in heel wat industrieën gebruikt om de huid te beschermen – tegen de voortdurende blootstelling aan water, ontsmettingsmiddelen, schoonmaak producten, oplosmiddelen, verf en verdunners, of gewoon om de huid na het werk sneller te kunnen reinigen, omdat verf, olie en vuil gemakkelijker kunnen worden afgewassen.

Gebruik

De lotion is te gebruiken voor de verzorging van uw lippen, voeten, handen, gezicht en het lichaam.

Gloves in A Bottle kan helpen bij de behandeling van:

  • Droge huid
  • Gesprongen huid
  • Huidallergie .
  • Probleem huid