Onze praktijk heeft momenteel tijdelijk een cliëntenstop, om onze kwaliteit van zorg te kunnen bewaken en waarborgen. Meer informatie.

100% NATURAL BB producten die gebruikt worden tijdens de cursussen van FeetCare4You. Marianne geeft hier ook scholingen kijk hiervoor bij de cursus locatie in Deil. Marianne huurt dan de prachtige hooizolder voor haar scholingen op het mooie landgoed van Botanical.

Waarom Botanical Beauty

 

ALS JE ’T NIET KUNT OPETEN, MOET JE HET OOK NIET OP JE HUID SMEREN! WAAROM NIET?

De huid is ons grootste orgaan en 60% van de ingrediënten van onze verzorgingsproducten kunnen door haar worden opgenomen en zo in je bloedbaan komen.

WAT ZIJN NATUURLIJKE PRODUCTEN?

Dit zijn producten die gemaakt zijn op basis van heilzame planten, kruiden en bloemen en als doel hebben om het biologische evenwicht van de huid in stand te houden.
Wat is het biologisch evenwicht? Dat is: het in balans zijn van de zuurgraad, de vetmantel en de natuurlijke bacteriën in de huid.
Waarom is dit zo belangrijk? Omdat de huid ervoor zorgt dat we niet uitdrogen, niet onderkoelen en dat infecties niet binnen kunnen komen.

HOE KUN JE ERVOOR ZORGEN DAT DIT BIOLOGISCH EVENWICHT IN STAND BLIJFT OF KOMT?

Door gebruik van natuurproducten met huideigen ingrediënten. En door geen producten te gebruiken met synthetische toevoegingen.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN NATUURZUIVER EN BIOLOGISCH?

100% natuurzuiver betekent dat er geen onnatuurlijke toevoegingen aan een product zijn toegevoegd. Als producten biologisch zijn, zijn ze nog mooier, want dat houdt in dat de grondstoffen die gebruikt zijn, biologisch geteeld zijn en dus geen pesticiden (landbouwgiften) bevatten. Een 100% biologisch cosmetica product bestaat niet, net zoals bij voeding. In de cosmetica gelden alleen (anders dan bij voeding) als biologisch geteelde ingrediënten de plantaardige-, etherische- oliën en/of kruiden. Overige ingrediënten kunnen NIET van biologische oorsprong zijn. Botanical Beauty gebruikt voornamelijk en waar mogelijk ingrediënten van biologische oorsprong en/of koudgeperst. Dit laatste staat voor onbewerkt en zo zuiver mogelijk.

U mag van onderstaande BB producten absoluut verwachten dat alle producten zowel (waar mogelijk) biologisch als 100% natuurzuiver zullen zijn.

Let op dat u niet om te tuin geleid wordt door mooie kreten als “Bio”, “Groen” of “Natuurlijk”. Kijk goed op de INCI lijst (ingrediëntenlijst) die verplicht op het product vermeld moet worden. Een goed hulpmiddel daarbij is de “Foute Stoffenlijst”.

WAT ZIJN SYNTHETISCHE INGREDIËNTEN EN HOE KAN IK DIE HERKENNEN?/DE “FOUTE STOFFENLIJST”

 1. Synthetische meng en bindmiddelen (emulgatoren), zoals PEG* en Reth*, Polysorbate 20, 60, 80 etc.;
 2. Synthetische oliën, zoals Dimethicone en onnatuurlijke oliën en vetten, zoals paraffine en vaseline (paraffineverslaving);
 3. Synthetische toevoegingen en/of hulpmiddelen, zoals carbomeren, diëthylphalaat (DEP)/methanol, EDTA, TEA*, DEA, MEA, NDEA, propylene glycol;
 4. Synthetische kleurstoffen
 5. Synthetische conserveringsmiddelen, zoals..
 6. Synthetische grondstoffen voor shampoo, sulfaten.
 7. Synthetische parfumstoffen.

Bepaalde synthetische stoffen worden niet alleen in lichaamsverzorgingsproducten toegepast, maar ook in de industrie, zoals antivries- en remvloeistof. Zie ook onze lijst met goede en foute stoffen in huidverzorgingsproducten.

WAT KRIJG JE VAN HET GEBRUIK VAN SYNTHETISCHE INGREDIËNTEN?

Synthetische stoffen kunnen direct of indirect de verstoringen van het biologische evenwicht van de huid veroorzaken, vooral bij gebruik op de langere termijn. Synthetische ingrediënten kunnen bijvoorbeeld de hormoonhuishouding ontwrichten, de zuurgraad van de huid aantasten en de vetmantel van de huid of de gehele huid ontregelen. Dit kan juist huidproblemen veroorzaken, zoals: acné, rimpels en huidontstekingen. Maar ook erger kunnen ze bijvoorbeeld lever en nier problemen opleveren en kankerverwekkend zijn, net zoals sommige E nummers in voeding.

PARAFFINE VERSLAVING?

Wat heel veel mensen gebruiken is vaseline of paraffine. Dat zijn aardolie producten die gemaakt worden van afvalstoffen uit de benzine en olie industrie. Daarmee smeer je een chemische vetlaag op de huid, waardoor je je poriën dicht smeert en je eigen natuurlijke vetten afbreekt. Je huid maakt geen nieuwe vetten aan, dus als je stopt met deze smeermiddelen, voelt je huid droog en onprettig aan. Dan krijg je de zogenaamde “paraffineverslaving”.

 • Sulfaten in shampoos (zwavel, sterke reinigers)
 • Ammonia in haarverf
 • Aluminium in deodorants
 • Aceton voor nagels
 • Parabenen.

WAAROM WORDEN DAN NOG STEEDS SYNTHETISCHE INGREDIENTEN INGEZET?

Omdat ze goedkoper zijn dan een natuurlijk ingrediënt en omdat ze bij voorbeeld lang conserveren. En omdat producenten er blind voor zijn vanuit gewenning.

NATUURLIJKE GEUREN

Synthetische geurstoffen kunnen huidirritatie opwekken. Ook zijn ze vaak slecht afbreekbaar en hopen zich op in het milieu. Bij hoge doses zijn deze stoffen zelfs giftig. Bovendien zijn hiervan hormoonverstorende effecten op de voortplanting aangetoond. Verder worden er vaak Ftalaten gebruikt om de geur te fixeren. Ftalaten worden ook als weekmakers in plastic gebruikt. Het is een hoogst problematische stof die hormoonverstorend werkt en huid- en zaadcellen kan beschadigen. Een totaal ander aspect om even bij stil te staan is: de techniek staat letterlijk voor niets. Voor een habbekrats wordt synthetisch een geur en parfum in elkaar geknutseld. Daarmee kan een goedkoop en waardeloos product toch “lekker” worden gemaakt.

HOE ZIT HET MET DE PLASTIC SOEP/PLASTIC BOLLETJES IN SCRUBS E.A.?

In heel veel schoonheidsverzorgingsmiddelen zitten microplastics, die speciaal hiervoor worden gemaakt. Deze microplastics komen via het afvoerputje in het milieu terecht en in de zee waar vissen het weer op eten. Raad eens wie er bovenaan deze voedselketen staan? Ook nog erg verontrustend is dat deze microplastics erom bekend staan dat ze gifstoffen aantrekken die eraan blijven kleven.

DIERPROEFVRIJ

De Botanical Beauty producten zijn voornamelijk samen gesteld uit plantaardige oliën, kruiden en aroma oliën. Tevens zijn emulgatoren en overige grondstoffen van natuurlijke oorsprong en veilig in gebruik. Zowel de grondstoffen als het eindproduct zijn niet getest op dieren. De Botanical Beauty serie kan dus aangemerkt worden als geheel dierproefvrij.

WAT BETEKENT DERMATOLOGISCH GETEST?

Dermatologisch getest wil zeggen dat de fabrikant het schoonheidsproduct en/of de gebruikte ingrediënten in het product door dermatologen of artsen heeft laten testen op mensen.
MAAR dit zegt niets over de resultaten van dat onderzoek en ook niets over de veiligheid van een product! Testen is één ding, maar de resultaten van die testen analyseren en de bevindingen van dat onderzoek vrijgeven/publiceren is een ander.

Naar de producten